Steun onze vereniging

1 op de 6 kinderen speelt nooit buiten. Daarom collecteren wij voor Jantje Beton. Buiten spelen is heel erg belangrijk voor elk kind, nu en in de toekomst. Wij halen geld op om méér kinderen méér te laten buitenspelen. Help jij mee?

Wij als muziekvereniging Hummelo en Keppel willen de opbrengst besteden aan een muziekproject samen met de leerlingen van de basisschool. Samen muziek maken is fantastisch en goed voor je gezondheid.

Doneren kan via de volgende link: https://jantjebeton.digicollect.nl/muziekvereniging…

P.S.: deel deze link ook met anderen


Jantje Beton
Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Jantje Beton wil bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven.

Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!

Visie
Jantje Beton is dé buitenspeelexpert die zich onvermoeid en in samenwerking met anderen inzet voor het laten buitenspelen en bewegen van kinderen en jongeren. Hoe ze dat doen?

  • Zij leveren een directe bijdrage aan beleidsontwikkeling op het gebied van buitenspelen.
  • Zij organiseren grote, landelijke acties om heel Nederland te stimuleren om buiten te spelen.
  • Zij ondersteunen lokale initiatieven op straat, in de buurt en speeltuin die duurzaam bijdragen aan buitenspeelkansen en -faciliteiten.

Geschiedenis
In 1968 is Jantje Beton ontstaan omdat er steeds meer ‘beton’ kwam en steeds minder ruimte om buiten te spelen. Vrijwel vanaf het begin heeft H.K.H. Prinses Beatrix zich ingezet voor Jantje Beton. Zij gaf toen al aan: ‘Vertel ons wat er in jullie ogen allemaal beter zou kunnen. Het gaat immers om jullie geluk en jullie toekomst. Jullie hebben daarom recht van spreken’. Een uitspraak die uniek is voor die tijd. Daarnaast heeft zij het beeldje voor Jantje Beton gemaakt. Het mannetje met het vuistje in de lucht dat symbool staat voor alles wat Jantje Beton doet: opkomen voor kinderen en spelen!

bron: jantjebeton.nl