B-orkest

Vanaf het seizoen 2020/2021 is Muziekvereniging Hummelo en Keppel gestart met een nieuw onderdeel van de vereniging, het B-orkest. Het doel van het B-orkest is dat wij jong en oud samen brengen om op een leuk niveau te kunnen musiceren. Het B-orkest richt zich op (jeugd)leden die muzieklessen volgen bij de vereniging, op leden die op latere leeftijd zijn begonnen maar ook op leden die naast het A-orkest graag in een kleinere bezetting willen spelen. Deze unieke combinatie maakt dat het spelen in het B-orkest voor iedereen een uitdaging is en waar iedereen leert samen spelen. En dat is uiteindelijk waar het om draait; samen met plezier muziek maken.

Onder leiding van dirigent Chiel Zomer repeteert het B-orkest elke maandag avond van 18.15 tot 19.15 en dit vindt plaats in het Dorpshuis in Drempt. Inmiddels heeft het B-orkest al een aantal geslaagde repetities achter de rug. De startende muzikanten die lessen volgen, kunnen op deze manier “proeven” hoe het is om in een “groot” orkest te spelen. Voor hen is het een mooie opstap naar het A-orkest.

Daarnaast hebben wij vanuit het project “Blaas je Wijs” een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen, die vroeger al een instrument bespeelden. Voor hen is dit een mooie nieuwe start om het musiceren weer actief op te pakken!

Lijkt het jou of u ook zo leuk om (weer) samen muziek te maken?! Kom dan eens kijken tijdens een van onze repetities of neem contact op via info@muziekvereniginghummeloenkeppel.nl