Slagwerkconcert

Op zaterdag 9 maart 2019 organiseerde de slagwerkgroep van Muziekvereniging Hummelo en Keppel een slagwerkdag in het Dorpshuis in Voor-Drempt. Na eerdere deelnames aan door anderen georganiseerde slagwerkconcerten, organiseerden we nu zelf een concert.

Er werd deelgenomen door slagwerkgroepen uit Huissen, Opheusden en Harlingen. Iedere groep trad een half uur op. De groepen hadden een bijzonder programma ingestudeerd, zo stonden zowel melodische als ritmische stukken op de lessenaar.

De slagwerkgroep uit Harlingen was als enige slagwerkgroep ongestemd, maar zweepten het publiek op met bijzondere ritmes. De overige slagwerkgroepen hadden de beschikking over melodische instrumenten en speelden bekende melodieën. Maar ook deze drie groepen slagwerkers waren héél divers in hun repertoire en dat sprak het publiek zeker aan.

De muzikanten kwamen ‘s middags al bij elkaar om gezamenlijk te repeteren aan een bijzonder slotstuk. Met dit stuk werd ’s avonds het concert dan ook gezamenlijk afgesloten. De slagwerkers uit Harlingen gaven ‘s middags workshop aan alle deelnemers.

Kortom een dag vol slagwerk!